Reklama
  • Poniedziałek, 7 listopada 2016 (15:05)

    25-30 dag mrożonego ciasta francuskiego, 3 dojrzałe twarde gruszki, 200 ml białego wina deserowego, 2 łyżki miodu, sok wyciśnięty z 1/2 cytryny, 2 gwiazdki anyżu, 400 ml mleka, 1 opakowanie budyniu migdałowego (na 500 ml mleka), 3 łyżki likieru migdałowego, 3-4 łyżki mielonych migdałów, 5 dag cukru, 1 jajko do posmarowania ciasta, cukier puder do oprószenia.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 4 listopada 2016 (13:05)

    Składniki na 2 porcje: 80 dag malin • opakowanie galaretki malinowej • 25 dag jogurtu greckiego • 2 łyżki cukru pudru • listki mięty.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 4 listopada 2016 (13:00)

    Składniki na 15 porcji: 3 op. herbatników, 6 łyżek masła, tabliczka białej czekolady. Pianka: pół kg jagód, 5 łyżek cukru, 3 łyżki żelatyny, 2 op. bitej śmietany + potrzebne mleko, galaretka z owoców leśnych.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 4 listopada 2016 (11:05)

    Skład na 6 sztuk: ● 300 g mąki pszennej ● 50 g cukru pudru ● 175 g masła ● jajko ● opakowanie cukru waniliowego ● 6 dojrzałych, ale nie miękkich gruszek razem z ogonkami

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 26 października 2016 (13:05)

    12 ciastek pełnoziarnistych, 400 ml jogurtu, 2 banany, 10 dag orzechów włoskich, po 20 dag jeżyn i jagód, sok wyciśnięty z 1 cytryny, 1 op. cukru waniliowego, 2-3 łyżeczki miodu, mięta do dekoracji.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 25 października 2016 (15:00)

    Składniki na 4 porcje: 1 kg jogurtu greckiego,  6 łyżek amaretto,  220 g cukru trzcinowego.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 25 października 2016 (13:05)

    Składniki na 16 porcjI 15 dag cukierków typu karmelki, 5 białek, 30 dag cukru, szczypta soli, 15 dag wiórków kokosowych, 2-3 dag kropelek czekoladowych (ew. drobniutko posiekanej mlecznej czekolady), 8 moreli, 5 łyżek konfitury morelowej, 1 opakowanie cukru waniliowego, 2 opakowania zagęstnika do śmietany typu śmietan-fix, 40 dag śmietany kremówki

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 19 października 2016 (14:00)

    Skład na 4 porcje: ● 4 duże pigwy ● 2 cytryny ● 1/2 laski wanilii ● butelka białego wina ● 200 g cukru ● laska cynamonu ● 150 g gorzkiej czekolady ● 15–20 g pistacji.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 19 października 2016 (08:00)

    Sorbety ze świeżych owoców są nie tylko pysznym, orzeźwiającym deserem, ale i zdrowym. W przeciwieństwie do tradycyjnych lodów nie potrzebują jajek i mleka. Możemy je przygotować z wszystkich owoców, np. ananasa, arbuza, truskawek, moreli. Potrzebujemy: dojrzałego ananasa, łyżki miodu, ½ szklanki niegazowanej wody mineralnej, ½ łyżeczki cukru z wanilią. Z ananasa wydrążamy miąższ. Dodajemy miód i cukier. Miksujemy w blenderze. Dodajemy wodę i jeszcze raz dokładnie miksujemy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 19 października 2016 (08:00)

    Składniki na 4 porcje: 4 gruszki, 10 dag cukru, ½ cytryny, 1 laska wanilii, 200 ml mleka pełnotłustego, 100 ml śmietanki kremówki 30 proc., 3 żółtka, 4 łyżeczki brązowego cukru, 5 biszkoptów, 5 dag suszonych śliwek, 2 łyżki posiekanych migdałów, 2-3 łyżki brandy, koniaku lub wódki gruszkowej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0