Reklama
  • Czwartek, 10 listopada 2016 (13:05)

    Składniki na 8 porcji: Ciasto: 10 dag mąki pszennej • 12 dag cukru • 4 jajka • ¾ łyżeczki proszku do pieczenia • 4 łyżki kakao • 5 dag gorzkiej czekolady Krem: 200 ml śmietany 36% • 10 dag mascarpone • 3 łyżki pudru • 3 brzoskwinie

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 9 listopada 2016 (15:00)

    Składniki na 6 porcji:

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 9 listopada 2016 (15:00)

    Składniki na 6 porcji:

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 7 listopada 2016 (15:05)

    25-30 dag mrożonego ciasta francuskiego, 3 dojrzałe twarde gruszki, 200 ml białego wina deserowego, 2 łyżki miodu, sok wyciśnięty z 1/2 cytryny, 2 gwiazdki anyżu, 400 ml mleka, 1 opakowanie budyniu migdałowego (na 500 ml mleka), 3 łyżki likieru migdałowego, 3-4 łyżki mielonych migdałów, 5 dag cukru, 1 jajko do posmarowania ciasta, cukier puder do oprószenia.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 4 listopada 2016 (13:05)

    Składniki na 2 porcje: 80 dag malin • opakowanie galaretki malinowej • 25 dag jogurtu greckiego • 2 łyżki cukru pudru • listki mięty.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 4 listopada 2016 (13:00)

    Składniki na 15 porcji: 3 op. herbatników, 6 łyżek masła, tabliczka białej czekolady. Pianka: pół kg jagód, 5 łyżek cukru, 3 łyżki żelatyny, 2 op. bitej śmietany + potrzebne mleko, galaretka z owoców leśnych.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 4 listopada 2016 (11:05)

    Skład na 6 sztuk: ● 300 g mąki pszennej ● 50 g cukru pudru ● 175 g masła ● jajko ● opakowanie cukru waniliowego ● 6 dojrzałych, ale nie miękkich gruszek razem z ogonkami

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 26 października 2016 (13:05)

    12 ciastek pełnoziarnistych, 400 ml jogurtu, 2 banany, 10 dag orzechów włoskich, po 20 dag jeżyn i jagód, sok wyciśnięty z 1 cytryny, 1 op. cukru waniliowego, 2-3 łyżeczki miodu, mięta do dekoracji.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 25 października 2016 (15:00)

    Składniki na 4 porcje: 1 kg jogurtu greckiego,  6 łyżek amaretto,  220 g cukru trzcinowego.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 25 października 2016 (13:05)

    Składniki na 16 porcjI 15 dag cukierków typu karmelki, 5 białek, 30 dag cukru, szczypta soli, 15 dag wiórków kokosowych, 2-3 dag kropelek czekoladowych (ew. drobniutko posiekanej mlecznej czekolady), 8 moreli, 5 łyżek konfitury morelowej, 1 opakowanie cukru waniliowego, 2 opakowania zagęstnika do śmietany typu śmietan-fix, 40 dag śmietany kremówki

    Czytaj więcej Komentarzy:0